Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η καταξιωμένη ηθοποιός-σκηνοθέτης- καθηγήτρια υποκριτικής και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Δημοπούλου Ελένη, ανήκει πλέον στο δυναμικό της σχολής μας, για το προσεχές σπουδαστικό έτος 2017-2018. (Η ίδια οραματίζεται ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και ταυτόχρονα εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του).
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Εργάζομαι στο χώρο των Τεχνών από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Ως βασικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη από το 1987, μαθήτευσα σε ένα ουσιαστικό θέατρο, όπου η δύναμη της συλλογικότητας πολλαπλασίαζε το αθροιστικό αποτέλεσμα της ατομικής συμμετοχής των καλλιτεχνών.
Μετά από 37 χρόνια στο χώρο του θεάτρου, υπηρέτησα την θεατρική τέχνη από όλες τις θέσεις κι απέκτησα εμπειρία και γνώση δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. Παράλληλα, ακολούθησα τις σύγχρονες θεατρικές ανησυχίες νέων σκηνοθετών, καθώς υπήρξα συντελεστής παραστάσεων που άφησαν ένα «καθαρό» στίγμα στην διαμόρφωση της νεωτερικότητας της θεατρικής Τέχνης. Η αδιάλειπτη συνεργασία μου μαζί τους, με βοηθάει να είμαι ενήμερη και ανοιχτή σε νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αν και κάτοικος Θεσσαλονίκης, τώρα που ανέλαβα τα καθήκοντα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, επιθυμώ να κάνω την πόλη αυτή, δεύτερο σπίτι μου.
Οραματίζομαι ένα θέατρο άμεσο, ζεστό, οικείο, αληθινό και παράλληλα ανήσυχο, ασυνήθιστο, δυναμικό. Ένα θέατρο που βρίσκεται εκεί που γεννιούνται οι καλές και θετικές σκέψεις, που διεκδικεί τη θέση του στα σύγχρονα καλλιτεχνικά γεγονότα της εποχής του και, συγχρόνως, εκπροσωπεί το γενέθλιο τόπο του.
*ηθοποιός, σκηνοθέτις, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Τέχνης και Δημιουργίας «Εν δυνάμει», καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗ.ΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου