Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η φωνή είναι η σωματική έκφραση των συναισθημάτων και της λογικής. Στόχος του μαθήματος είναι να επαναφέρουμε τη σύνδεση της φωνής με ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Αφουγκραζόμαστε το σώμα και παράγουμε τον αντίστοιχο ήχο και αντίστροφα. Φωνητικές ασκήσεις που βοηθούν την εξερεύνηση των ηχείων του σώματος με στόχο έναν ξεκούραστο ήχο αλλά και την αναζήτηση όλων των διαφορετικών ηχοχρωμάτων που μπορεί να παράξει η ανθρώπινη φωνή. Πρακτική άσκηση πάνω σε ποικίλο ρεπερτόριο (θεατρικό τραγούδι, παραδοσιακά ελληνικά και μη, σύγχρονο τραγούδι).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσαλονίκης. Σημαντική επιρροή η συμμετοχή σε μικρή ηλικία στην Παιδικη Χορωδία Αγίας Τριάδος. Σε μεγαλύτερη ηλικία παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με την Ελένη Μιχαλοπούλου. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας (Δημοκριτείο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μεταξύ των οποίων, σεμινάριο φωνητικής με τον Σπύρο Σακκά, σεμινάριο πάνω στον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό με τη Σαββίνα Γιαννάτου κ.α.
Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά, ρεμπέτικα απο τη δεκαετία του 1930 και έπειτα, καθώς και νεότερη μουσική απο σύγχρονους έλληνες συνθέτες. Συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό πλάι στους : Μ. Μητσιάς, Αντ. Καλογιάννης, Β. Λέκκας, Στ. Παχίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καζαντζής, Π. Θεοχαρίδης, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλης, Ανδ. Καρακότας, Δώρος Δημοσθένους, Plaza Ensemble κ.α.
Έχει τραγουδήσει για το θέατρο σε μεγάλο αριθμό παραστὰσεων με το Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και με ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία πολλών θεατρικών παραστάσεων.
Είναι μέλος του a capella φωνητικού σχήματος StringLESS, που πραγματεύεται την παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο, αλλά και νεότερα θεατρικά, παιδικά, λαἰκά,retro, swing και άλλα είδη μουσικής υπό το πρίσμα της πολυφωνίας.
Είναι μέλος του μουσικού σχήματος TIR FADA που ασχολείται με την κέλτικη μουσική, με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από την Σκωτία και Ιρλανδία στην αγγλική αλλά και στην κέλτικη γλώσσα.
Είναι μέλος του μοσικού σχήματος ΑΡΓΑΤΕΙΑ, που ασχολείται με τις μουσικές της Μαύρης Θάλασσας, με ποντιακά, αρμένικα, τούρκικα, λάζικα κα άλλα τραγούδια.
Δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο και θεατρικό τραγούδι.
δισκογραφία
Ως μέλος των 'Βορείων Εταίρων', ένα σχήμα που ασχολήθηκε με την αυτοσχεδιαστική μουσική στα πλαίσια μιας μείξης των βαλκανικών μελωδιών και του ήχου της jazz , ηχογράφησα ως βασική ερμηνεύτρια τον δίσκο ''Παράδοση a jazz''.
Το μουσικό παραμύθι `Τα 13 ρολόγια`του James Thurber, μια παραγωγή της Ομάδας Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ.
Μαζί με τη Βασιλική Αλεξίου υπογράφει τη μουσική που έντυσε την θεατρική παράσταση `Φτυστός ο μακαρίτης` που ηχογραφήθηκε από τις STRINGLESS.
Συμμετοχές:  Δ. Ζερβουδάκη ''Περί μπάζων και λοιπών απορριμάτων'', με δύο τραγούδια στο δίσκο του Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύται) ''Αγύριστα κεφάλια'' , στο δίσκο ''QUARK'' του Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου, στο δίσκο '' Ιφιγένεια η εν Ταύροις'' σε σύνθεση Γ. Καζαντζή, στο δίσκο του Θωμά Σιώμου ''Σκουριά στου έρωτα τη βρύση''και στη συλλογή με τραγούδια του Στ. Ξαρχάκου '' Μια φορά θυμάμαι''.
“Η αλήθεια είναι δύο” της μαρίας Θωίδου
Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η πρώτη δισκογραφική δουλειά με το σχήμα StringLESS .
Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα  : http://shiloram.wixsite.com/elsa-mouratidou


 

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου