Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΡΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα αποτελείται από μια σειρά σωματικών ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών συγκέντρωσης, αντανακλαστικών, επικοινωνίας, ανάπτυξης φαντασίας και συναισθημάτων, που σταδιακά εξελίσσονται σε μια ιστορία με αρχή, μέση, τέλος. Στόχος των αυτοσχεδιασμών είναι ο ηθοποιός να αποκτήσει σκηνική παρουσία και εφόδια, με απώτερο σκοπό να τα ενσωματώσει και να τα αξιοποιήσει στη προσέγγιση ενός κειμένου και ενός ρόλου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης» της Ρούλας Πατεράκη. Μετά το τέλος των σπουδών, παρακολούθησε έναν διετή κύκλο θεατρικών σεμιναρίων πάνω σε διαφορετικές καινοτόμες προσεγγίσεις αυτοσχεδιασμού, λόγου και υποκριτικής με τη Ρούλα Πατεράκη. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός στα έργα «Travesties» του Τ. Στόπαρτ και «Φως στα σκοτάδια» του Μπ. Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. Με το θέατρο ‘’Αναζήτηση’’ στις παραστάσεις «Παλιοί Καιροί» (Πίντερ), «Εσωτερικές Υποθέσεις»  (Μπέλοου), «Αρντέλ» (Ανούιγ), «Μία υπέροχη Κυριακή για την πληγωμένη καρδιά» (Τ. Ουίλλιαμς), «Παγίδα θανάτου» (Α. Λέβιν), «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» (Ο. Ουάιλντ), «Τσάι και Συμπάθεια» (Άντερσον), «Οι θαυμαστοί γάμοι της φωτογραφίας εικόνας και του κινηματογράφου» (Α. Ψαλτόπουλος) – συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ FitiJ Πορτογαλίας, «Ψευδοεξομολογήσεις» (Μαριβό), όλες σε σκηνοθεσία Α. Ψαλτόπουλου. Έπαιξε με τη ‘’Σκηνή του Βορρά’’ στα έργα «Η πιο δυνατή» (Στρίντμπεργκ) και

«Ανθρώπινη Φωνή» (Κοκτώ), σε σκηνοθεσία Α. Μπλάτζιου.  Συμμετείχε στις τηλεταινίες «Επιστροφή» του Θ.Ράκου και «Ένα πτώμα χορεύει στο σεληνόφως» του Γ. Τσιτσίμη (ΕΤ 3).

Δίδαξε Ιστορία Θεάτρου, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Δίδαξε από το 2008 έως το 2010, Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμό στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή ‘’Σύγχρονο Θέατρο – Βασίλης Διαμαντόπουλος’’.
Από το 2003 μέχρι σήμερα, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο θεατρικό εργαστήρι του Θεάτρου Σοφούλη.

Σκηνοθέτησε έργα των Ξανθούλη, Τριβιζά, Μολιέρου, Ρόμπερκ και άλλα.

Το 2011 σκηνοθέτησε το μιούσικαλ «ANNIE» των  Charles Strouse - Martin Charnin -Thomas Meehan.

To 2013 τη «Βεγγέρα» του Καπετανάκη.

Το 2015  τη «Βόλτα στο δρόμο  των ονείρων» - σύνθεση κειμένων Κοκτώ – Ουίλλιαμς - Χατζιδάκι.

Το 2016 «Τοιχογραφία ενός παράλογου κόσμου» - σύνθεση κειμένων Μουρσελά – Μητροπούλου.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου