Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σπουδαστικό έτος 2017-2018

Σ' έναν κόσμο που μπάζει απόνερα βουλιάζοντας, η απάντηση σε όλα και για όλα είναι μία: Πολιτισμός! Αυτή είναι η ελπίδα μας, αυτός είναι και ο φάρος μου.
Πέρυσι μου δόθηκε η ευκαιρία να  αναλάβω το τιμόνι στο πλοίο που φέρει το όνομα Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Στο πλοίο που πριν έντεκα  χρόνια με έχρησε ηθοποιό. Ομολογώ, πως τα νερά ήταν άγνωστα και βαθιά, μα έτσι είναι και τα νερά του θεάτρου! έγινε μια εξαιρετική προσεγμένη επιλογή πληρώματος και ''λύσαμε'' για να εξερευνήσουμε τις ατέλειωτες θάλασσες.
Φέτος είμαι ακόμα πιο υπερήφανος για το πλήρωμα. Είναι όλοι τους πρώτα Άνθρωποι και μετά Καλλιτέχνες. Μέσα στο πλοίο θα βρείτε σπάνια σωσίβια με  ονόματα όπως: Ήθος, σεβασμός, ποιότητα, μεθοδολογία, ομαδικότητα, καινοτομία, φαντασία, δουλειά, προστασία, φροντίδα. Φέτος, αν και οι θάλασσες είναι πιο άγριες από ποτέ είμαι ήρεμος και ξέρετε γιατί; Επειδή σας εγγυώμαι πως όλοι εδώ έχουμε κοινό φάρο! Ελάτε Άνθρωποι, Σαλπάρουμε!
                                                                                                                                                                
Με απόλυτο σεβασμό
Μιχάλης  Συριόπουλος.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το σώμα του ηθοποιού «φιλοξενεί»  πολλούς άλλους χαρακτήρες, αυτή είναι και η ευλογία αυτού του επαγγέλματος. Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να μάθεις τα όριά σου, να σε αποδεχτείς, να αφεθείς. Πρώτο μου μέλημα λοιπόν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι μια σειρά αυτοσχεδιασμών, σωματικών και ψυχολογικών. Η αλήθεια, η επικοινωνία και η έννοια της ομαδικότητας είναι οι ουσιαστικοί στόχοι του μαθήματός μου προκειμένου να γευτούμε τη μαγεία του θεάτρου, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Σώμα, ψυχή και λόγος είναι τα τρία (3) στοιχεία που κατά τη γνώμη μου συνθέτουν την υποκριτική. Παίδες έχουμε δουλειά! Σας περιμένω!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας δραματικής σχολής σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος με υποτροφία και του θεατρικού εργαστηρίου «Σοφούλη». Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Θωμάς Μοσχόπουλος, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσος Ράτζος, Πέμη Ζούνη, Σωτήρης Χατζάκης, Γιάννης Βούρος, Γλυκερία Καλαιτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρος Σιδέρης, Νίκος Βουδούρης, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνης Καλογρίδης, Γιάννης Ιορδανίδης στο κ.θ.β.ε. ,την  πειραματική σκηνής της τέχνης, την ομάδα passatempo, το δη.πε.θε. Βέροιας κ.α. στις παραστάσεις «Αγγέλα», «ο γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», «Η αρρώστια της νιότης», «παραμύθια στο ασανσέρ», «βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «το όνειρο του σκιάχτρου», «Η όπερα του ζητιάνου», «Ορφέας vision», «Αθώοι ψεύτες», «τρεις αδελφές», «το σκλαβί», «Σ' εσάς που με ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος γάμος», «Λεωφορείο ο πόθος». Έχει σκηνοθετήσει - διασκευάσει τις παραστάσεις «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα του μπάρμπα Ιωσήφ», «Στον καθρέφτη του χρόνου ρέουν οι λέξεις διαυγής». Ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ» (σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη). Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές «εκδρομή» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, «Μ+Μ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιόυ και «Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη. Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι ''ΛΟΓΕΙΟΝ'' (2011-2014) και στο «kyklos art studio» (2015).

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου