Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα της Ιστορίας του Κινηματογράφου και της Υποκριτικής με την Κάμερα πέρα από το θεωρητικό του μέρος έχει, κατά βάση, εργαστηριακό χαρακτήρα. Ο στόχος  είναι οι σπουδαστές με την αποφοίτησή τους όχι μόνον να γνωρίζουν τα βασικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα  στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά (κυρίως) να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με αυτό που ονομάζουμε “Γλώσσα του Κινηματογράφου” , “Κινηματογραφικό Γύρισμα” και “Υποκριτική στον κινηματογράφο”. Αυτό απαιτεί, εκτός από τις θεωρητικές εισηγήσεις, την συνεχή πρακτική στο πλαίσιο του μαθήματος με την χρήση κινηματογραφικής κάμερας. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, εργασίες πάνω σε σκηνές σεναρίων, οι σπουδαστές εμπεδώνουν και εξοικειώνονται με το κινηματογραφικό περιβάλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΣΤΙΝΓΚ/ Κάθε χρόνο στα πλαίσια του μαθήματος του γίνεται και ειδική μνεία στο ζήτημα των casting η οποία περιλαμβάνει τις ενότητες 1. Σωστή σύνταξη βιογραφικού, 2. Η ακρόαση (με ποια κριτήρια επιλέγω ένα μονόλογο; Τι πρέπει να προσέξω;) και 3. Η συνέντευξη (η προετοιμασία για μια συνέντευξη και η συμπεριφορά μας κατά τη διάρκεια της).
 

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε το 1967. Το διάστημα μεταξύ 1984-1986  συμμετέχει ως ηθοποιός στην Θεατρική Λέσχη Βόλου υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Βραχωρίτη.  Το 1988 για ένα χρόνο κάνει εντατικά μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Το 1989 κατόπιν εξετάσεων γίνεται δεκτός στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts).

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, και από το 2009 είναι διδάσκων καθηγητής στο Τμήμα  Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φιλμογραφία: «Ο γιος του φύλακα», «Ύψωμα 33»,  «Η γέφυρα», «Τα αγαπημένα του πρόσωπα», «Frida», «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου», «Υπάλληλος τρένων». Τηλεόραση: «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», «Ο Πέτρος κομμάτια», «Αληθινοί έρωτες», καθώς και πολλά ντοκυμαντέρ.

Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Κινηματογράφου και στο Κ.Θ.Β.Ε.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου