Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΠΟΛΥ
ΒΟΪΚΟΥ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε χορό στην ηλικία των πέντε ετών στην σχολή Τερψιχόρη του Νικολάου Μπαζάκα. Συνέχισε στις σχολές χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο καθηγήτριας χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το 1996 υπήρξε χορεύτρια της ομάδας σύγχρονου χορού Εμμέλεια όπου συνεργάστηκε με τους χορογράφους Jackie Taffanel, Christine Bastin, Jean Vinclair, Alfredo Fernandez, Bombardo Claudi, Felix Ruckert, Joel Liennel,Karen Levi, Αποστολία Παπαδαμάκη και Κική Μπάκα.Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γαλλία Ρωσία, Ιταλία.

Το 2001 συνεργάζεται ως χορεύτρια στην ομάδα του Jean Francois Duroure στην Γαλλία με την παραγωγή La paix .

Το 2002 με την ομάδα Distesa με έδρα την Μασσαλία παρουσιάζει το έργο Et si demain vois le jour.

Από το 2003 εώς και σήμερα είναι χορεύτρια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και συμετείχε στις παραγωγές του Κωνσταντίνου Ρήγου( Ταξιδιώτης του Χειμώνα, Μνήμη των Κύκνων, Λευκός Θόρυβος, Ιεροτελεστία της Άνοιξης, Οι Γάμοι, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι), καθώς και στις παραγωγές του Αντώνη Φωνιαδάκη(Mystify, Ρωμαίος και Ιουλιέτα), του Δημήτρη Σωτηρίου( Υπομέλας Τόπος), της Κατερίνας Παπαγεωργίου , του Σταμάτη Μπαγουρδή, του Δημήτρη Κυανίδη.Με το χοροθέατρο του ΚΘΒΕ περιόδευσε στο Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Πορτογαλλία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Γαλλία.

Από το 1998 είναι καθηγήτρια χορού στην ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει παραδώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το 2009 καθηγήτρια χορού-κινησιολογίας στο Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Επίσης υπήρξε γενική συντονίστρια του Διεθνή Μήνα Χορού στην Θεσσαλονίκη από το 1996 εώς και το 2007.

Έχει λάβει μέρος ως χορεύτρια σε παραγωγές όπερας και θεάτρου και έχει παρακολουθήσει σημαντικά σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου