Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Από το σώμα του ηθοποιού στο σώμα του ρόλου.

Με εργαλεία τον αυτοσχεδιασμό πάνω στις βασικές αρχές της μεθόδου του Μιχαήλ Τσέχωφ και πως αυτές μπορούν να παράγουν εμπειρίες συμπεριφοράς και συναισθημάτων με αφετηρία την περιοχή του υποσυνείδητου, την περιοχή όπου η ενσάρκωση του ρόλου ξεκινά από το σώμα, ο τρόπος που έχει το σώμα να σκέπτεται με τον δικό του νου και πώς αυτή η διαδικασία οδηγεί σε θεατρική έκφραση και δράση.

Σκέψεις, συναισθήματα, κίνητρα, στόχοι, όλα ξεκινούν από το σώμα και τις δυναμικές που ενεργοποιούνται μέσα σ ΄ αυτό. Η ανακάλυψη ενός σωματικού λεξιλογίου, ενός προσωπικού κώδικα που διεγείρει το συγκινησιακό δυναμικό μας, εξερευνώντας έτσι τον τρόπο όπου μια πιο προσωπική και ιδιαίτερη τεχνική μπορεί να γεννηθεί και να αναπτυχθεί για τον κάθε ηθοποιό και τον κάθε ρόλο ξεχωριστά, είναι και ο απώτερος στόχος για κάθε έργο, ρόλο και παράσταση ως η τελική διατύπωση μιας  συνειδητής θεατρικής πράξης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας” του Γ. Κιμούλη (1999) , του παιδαγωγικού τμήματος του Ι.Ε.Κ. Σωτηροπούλου, και του τμήματος καλλιτεχνικής φωτογραφίας της σχολής Ε.Μ.Ε.Φ. Στο Παρίσι παρακολουθεί ένα σεμινάριο μιμικής σώματος με την “Compangie Tournemine” που βασίζεται στις αρχές της σχολής του Ζακ Λεκόκ, το οποίο γίνεται η αφορμή για να αναζητήσει μεθόδους και τεχνικές που αφορουν στο σώμα και πώς αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσα απο τη σιωπή και μέσα απο τον λόγο.

Επιστρέφοντας παρακολουθεί μαθήματα της τεχνικής Grotowski με την ομάδα Ο.Μ.Μ.Α., Βιοενέργεια με τον Μ. Μαρμαρινό, Butto με τον Μasaki Iwana και μαθημάτα μαθήματα σύγχρονου χορού στη “Xοροκίνηση” με τη Μάγδα Γεροσίδερη, τη Χριστίνα Γεροσίδερη, τη Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και την Αγγελική Στελλάτου.

Μαθήματα φωνής έχει παρακολουθήσει με την Μίρκα Γεμετζάκη και τραγουδιού με τη Μαρία Πασχάλη. Στη δραματική σχολή έρχεται  σε επαφή με τη μέθοδο του Μιχαήλ Τσέχωφ, που διδάσκει η Ταμίλα Κουλίεβα.

Από το 2007 διδάσκει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής στο δη.πε.θε. Πάτρας, στην δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς κάθως και κύκλους σεμιναρίων  βασει της μεθόδου του Μιχαήλ Τσέχωφ και την ανακάλυψη του αρχέτυπου στην δημιουργία ενός ρόλου.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις  παραστασεις “Βάκχες“Ευριπίδης, “Θεσμοφοριάζουσες” Αριστοφάνης, “ Ιπόλλυτος” Ευριπίδης, “ Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” Α.Ζέη  με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλαδας στις παραστάσεις : “H μοιρασιά του διαβόλου” ,“Τραχίνιες”, “Ο κύκλος με την κιμωλία”, “Rock story”, “Ο κύριος Πόυντιλα και ο δούλος του ο Μάττι” ,επίσης στις παραστάσεις “Πάπισσα Ιωάννα”Ροίδης “Για το καλό της χώρας μας” ,   “Ορχήστρα” του Ζ. Ανουίγ,“Oύτος είναι ο αστήρ μου” Βικέλας-Ροίδης, “Το αναπάντεχο”  (μονόλογος), “Η πατρίς λυπάται πολύ” Μ.Βίζνιεκ, “Τρωάδες” Ευριπίδης Θεατρο νέου κόσμου.Με του σκηνοθέτες Π. Σεβαστίκογλου, Β.θεοδωρόπουλο, Κ.Αρβανιτάκη, Τ. Τζαμαργιά, Λ.Κονιόρδου, Σ.Χατζάκη, Β.Αρδίττη, Π.Ζούλια Τ.Κουλίεβα, Ε. Γεεωργοπούλου, Τ.Δελλή και τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στη μουσική παράσταση “Θέλω να σας πώ”.  Mε την χοροθεατρική oμάδα “ Mετ’ εμποδίων” στις παραστάσεις “Πως να πω” xορογραφία Μ. Καραλέκα και με την χορογραφία “Night mirror” B.Γιανακοπούλου στο Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας.

Με την εταιρία θεάτρου “Χώρος” και το Σίμο Κακάλα συνεργάστηκε στις παραστάσεις:“Ερωφίλη”Γ.Χορτάτση,“Σύσσημον”Ν.Παναγιωτόπουλος,   “Τέλος”Ε.Μαυρίδου.

Στον κινηματογράφο έχει πάρει μέρος στις ταινίες“ Τρείς στιγμές” σκην. Π. Σεβαστίκογλου.

“Μέδουσα” σκην. Γ. Λαζόπουλος, ”Κι αύριο μέρα είναι” σκην. Δ. Μασκλαβάνου, “Το τυχερό 7” σκην. Π. Κέκας,

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου