Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

Η Ντίνου Μαρία Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα.

Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική.

Aπόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Άριστα, στην ειδίκευση Μονωδίας (τάξη Αγγελικής Καθαρίου). Από το Ωδείο Τρικάλων Τασία Κασιώλα έλαβε με Άριστα τα πτυχία: Ειδικού Αρμονίας, Ωδικής και Αντίστιξης καθώς επίσης και πτυχίο Βιολιού.

Τον Απρίλη του 2011 συμμετείχε στην οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακκελαρίδη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  και ως σολίστ στο φεστιβάλ «Το Λιμάνι Αλλιώς» τον Ιούνη του 2011. Συμμετείχε στη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου η οποία συνεργάστηκε με την Κ.Ο.Θ  (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης).

Ως performer συνεργάστηκε με την χορογράφο και εικαστικό Αιμιλία Μπουρίτη. Το 2012 συμμετείχε στο φεστιβάλ «ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ» στην Ελευσίνα με το έργο « Διττά». Υπό την καθοδήγησή της συμμετείχε στην 8η και 9η Διεθνή  Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στις Σέρρες με τις μουσικές σωματικές performance «Εκπνοή» και «Κινησιολογικά Ηχοτοπία». Το τελευταίο παρουσιάστηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2013.

Τέλος το Μάιο του 2015 συμμετείχε σε παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «Πολυφωνικά Αναλόγια» σε σκηνοθετική επιμέλεια Ν. Βουδούρη.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διακεκριμένους μουσικούς:  Dwight Coleman, Άρη Χριστοφέλλη, Σαββίνα Γιαννάτου, Ross Daly, Markus Stockhausen, Νέλλη Οικονομίδου, Νιόβη Κλαυδιανού, Μαρίνα Βουλογιάννη, κ.ά.

Στοιχεια
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου