Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΩΜΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΩΜΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ

       
Χαιρετισμός  Διευθυντή Σπουδών κ. Θωμά Βελισσάρη


Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να βρούμε καινούριους τρόπους επικοινωνίας. Σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων, πόσο μάλλον στο τι είναι και που μας είναι χρήσιμη η τέχνη. Έχουμε απομακρυνθεί κατά πολύ από ισχυρά σημεία αναφοράς του παρελθόντος. Από ανθρώπους που αθόρυβα και υπομονετικά μας έδειχναν τον δρόμο. Και μόνο που γνωρίζαμε ότι κάπου βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι, αμέσως μας ορίζανε ένα πλαίσιο ήθους μέσα στο οποίο, προσπαθούσαμε κι εμείς να εκφραστούμε. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Άφησε πίσω του μία Σχολή. Ένα πλαίσιο δημιουργίας, με υψηλό ήθος. Καλούμαστε να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο πια, αλλά το όνομά του μας ορίζει. Μας βάζει σε μία διαδικασία επιλογών, μέσω των οποίων θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε ένα όραμα. Το δικό του και το δικό μας.
Μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Σύγχρονου Θεάτρου «Βασίλης Διαμαντόπουλος», κ. Μιχάλη Συριόπουλο, έπειτα από πολλές κουβέντες και ανταλλαγές απόψεων πάνω στο αντικείμενο του θεάτρου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, και μάλιστα επικεντρωμένος στο τόσο απαιτητικό αντικείμενο του Θεάτρου, οφείλει να λειτουργεί για τους μαθητές του όπως ένας σταθμός. Να δίνει αυτήν την αίσθηση του ανοίγματος σε καινούριους τόπους αλλά και την δυνατότητα στους μαθητές να επιλέξουνε προορισμό. Να εφοδιάζει τις αποσκευές των σπουδαστών με τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία ώστε να νιώθουν και αυτόνομοι και προστατευμένοι από την Σχολή. Ήδη η Ανωτέρα Δραματικά Σχολή, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Και ήδη μέσα στη Σχολή, με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα τον κ. Συριόπουλο, απασχολούνται απόφοιτοί της. Θέλουμε να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, η Σχολή να μην είναι μόνο ένα τυχαίο σημείο συνάντησης, αλλά και ένα σημείο επιστροφής για τους απόφοιτούς της.
Στο Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος φέτος, συναντιούνται υπό την ίδια σκέπη, αυτήν της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής, τέσσερα εκπαιδευτικά θεατρικά εργαστήρια, ανθρώπων του θεάτρου της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με εξαιρετικές πορείες στο χώρο του θεάτρου είτε προσωπικές είτε ομαδικές. Στα εργαστήρια αυτά εκτός των άλλων θα διδάξουν και απόφοιτοι της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Θεωρώ πως η συγκυρία αξίζει προσοχής και προώθησης.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι από τον κ. Συριόπουλο, φέτος δείχνει να στεριώνει και να αποκτά ρίζες. Αποφασίσαμε να συμπορευτούμε. Μακάρι οι άνεμοι να είναι ευνοϊκοί. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς όπου θα μας δείχνει τον δρόμο και θα ορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκφραζόμαστε. Περισσότερο από ποτέ μας λείπει ο συναγωνισμός. Ο απέναντί μου να με κάνει καλύτερο άνθρωπο κατ’ αρχάς. Και ο ηθοποιός έπεται. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

 

Θωμάς Βελισσάρης
 

Στοιχεια

Κατηγορίες : Ο Όμιλος


Ημερομηνία: 21/06/2017