Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΥ

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα ξένες γλώσσες. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού jazz-stage στη Σχολή της Kay Holden στην Αθήνα καθώς και μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Έχει μελετήσει Ιστορία της Φιλοσοφίας στα μεταπτυχιακά τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασκεί το επάγγελμα της ηθοποιού. Έχει συνεργαστεί με πολλές κεντρικές θεατρικές σκηνές. Έχει δουλέψει για την Ελληνική Τηλεόραση συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε θεατρικά έργα προσαρμοσμένα για την τηλεόραση κι έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Έχει παρουσιάσει δύο τηλεοπτικά παιχνίδια στην κρατική τηλεόραση, έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές παραγωγές γνωστών θεατρικών έργων και υπήρξε παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών λόγου και μουσικής.

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το θίασο του Κ. Καρρά στο έργο του Μπράιαν Κλάρκ «Σε ποιον ανήκει η ζωή μου» και στην συνέχεια στην «Εύθυμη Χήρα» του Λέχαρ με το θίασο της Α. Βουγιουκλάκη. Πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μ. Κατράκη στο έργο του Ν. Μαντζάρι «Ταμπού» και στο έργο του Ντ. Φο «Ούνα φάτσα, άλλη ράτσα», καθώς και στο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Ά. Μίλλερ με το θίασο του Α. Αλεξανδράκη. Πρωταγωνίστησε στα έργα: «Το κορίτσι της γειτονιάς» του Γ. Αρμένη, «Λοκαντιέρα» του Κ. Γκολντόνι, «Ηθοποιός Κην» του Ζ. Π. Σαρτρ, «Θυμήσου το Σεπτέμβρη» του Ν. Κάουαρντ, «Το κορίτσι της καμπίνας 15» του Ζ. Ντυβάλ, «Πυξ-Λαξ» του Λ. Σου, «Με το ίδιο νόμισμα» του Ν. Κράσνα. Το 1996  συνεργάστηκε με τον Νικήτα Τσακίρογλου στο «Ψηλά από την γέφυρα» του Ά. Μίλλερ και την επόμενη χρονιά με το Εθνικό Θέατο στο «Ρινόκερο» του Ιονέσκο. Στη συνέχεια πρωταγωνιστεί στο έργο του Ζ. Ανούιγ «Ευριδίκη» και στον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ε. Ίψεν με τον Ν. Τσακίρογλου. Το 2002 συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Ε. Ροστάν και το  2005  με τον Λευτέρη Βογιατζή στο «Bella Venezia» του Γ. Διαλεγμένου. Δύο χρόνια μετά βρίσκεται στο Θέατρο Τέχνης με την «Επιστροφή» του Τ. Κόνραντ με τον Γιάννη Φέρτη. Με τον Γ. Βαλτινό βρίσκονται στο έργο του Ν. Κάουαρντ «Μην γελάτε, είναι σοβαρό» και αργότερα πάλι στο Θέτρο Τέχνης με την «Τερέζα Ρακέν» του Ε. Ζολά.

Πρωταγωνίστησε  στις τηλεοπτικές σειρές: «Κάθοδος», «Μινόρε της αυγής», «Οι άποικοι», «Εκτέλεση», «Ταύρος με Τοξότη», «Μιά ζωή για την Έλσα», «Αντίστροφη μέτρηση», «Que sera, sera».

Συμμετέχει ενεργά σε Διεθνείς Ανθρωπιστικές οργανώσεις  (Διεθνής Αμνηστεία, Actionaid, Χαμόγελο του Παιδιού).

Στοιχεια

Κατηγορίες : Καθηγητές Ενισχυτικής Διδασκαλίας


Ημερομηνία: 19/05/2016