Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΟΥΤΖΑΣ

Δεκαπέντε χρόνια πριν πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο όνειρο. Και ήταν το όραμα, η ψυχή, η σοφία και η αγάπη του Βασίλη Διαμαντόπουλου, του Δασκάλου μας, που το έκανε πραγματικότητα. Και έτσι χτίσαμε τη σχολή μας, το «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος», πάνω στα θεμέλια του Θεάτρου, της Τέχνης και της Θεατρικής Παιδείας.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Ένα ταξίδι γεμάτο χαρές, απογοητεύσεις, επιτυχίες, διαρκείς αγώνες και σκληρή προσπάθεια…
Στη διάρκεια της διαδρομής έγινε επιτακτική ανάγκη και στόχος για εμάς το να γεφυρώσουμε τον «Ίασμο» της Αθήνας με τον «Βασίλη Διαμαντόπουλο» της Θεσσαλονίκης. Η δική μας έγνοια και αλήθεια σε συνδυασμό με τη σκέψη και το όραμα του Δασκάλου, ήταν τα δομικά υλικά, που θα έκαναν ακλόνητη αυτήν τη γέφυρα. Εξαιρετικοί όμως ήταν και όλοι οι συνεργάτες που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδρομή, που ανέλαβαν την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της σχολής στη διάρκεια των χρόνων. Καταξιωμένοι όλοι τους, συνεργάτες όπως η Πέμη Ζούνη, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Συριόπουλος, που με το παράδειγμά τους και με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, μέσα αλλά και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας… οικοδόμησαν και άφησαν αληθινά το στίγμα τους βοηθώντας στην συνέχιση του οράματος.
Το 2019 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του «Βασίλη Διαμαντόπουλου» ο Γιώργος Αμούτζας που είναι «πνευματικό παιδί» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και που έζησε από την αρχή όλη αυτή τη διαδρομή.
Απόφοιτος του «Ιάσμου» στην Αθήνα, ανερχόμενος ηθοποιός τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, ο Γιώργος Αμούτζας συστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό μέσα από θεατρικά έργα όπως « Η μικρή μας πόλη» του Thorndon Wilder” στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, αλλά και το «Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία του Σταύρου Σβήγκου! Αλλά ξεχώρισε και μέσα από τη συμμετοχή του σε επιτυχημένες σειρές στην τηλεόραση του Αντ1 «Χωρισμένα Παλικάρια» και του Open «Κόκκινο Ποτάμι» και αυτό ήταν μόνο η αρχή…
Πνεύμα ανήσυχο ο ίδιος, δε θα μπορούσε να μην αποτελέσει την πιο γερή «γέφυρα», που θα ενώσει μαθητές, καθηγητές, τεχνογνωσία, ευκαιρίες και επιτυχίες. Με απόλυτο σεβασμό στο έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με απλότητα και ταυτόχρονα με υπευθυνότητα, αποδέχτηκε αυτή την τεράστια ευθύνη και ξεκίνησε να εργάζεται, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αλήθεια, τον σεβασμό στο Θέατρο, αλλά και στον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά. Στις αποσκευές του έχει φρέσκες ιδέες, πετυχημένες φόρμουλες από την Αθήνα, δημιουργικότητα και όρεξη για δουλειά. Πρέπει να εξελισσόμαστε διαρκώς όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, να δουλεύουμε με έμπνευση…να κάνουμε Θέατρο με πάθος, συνεχίζοντας ωστόσο να «πατάμε πάντα» στα χνάρια του Βασίλη Διαμαντόπουλου ώστε το όραμά του να έχει διαρκώς πνοή.
Κάτω από την δική του Διεύθυνση το « Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» πολύ σύντομα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Θέατρο «Αθήναιον» ένα από τα κεντρικά Θέατρα της Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να πραγματοποιούνται οι παραγωγές της Σχολής και οι παραστάσεις των σπουδαστών μας.
Δεκαπέντε χρόνια μετά και το ταξίδι συνεχίζεται, θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μαγικό χώρο του Θεάτρου με τους καλύτερους συνοδοιπόρους.
Όλους εσάς!!!

Στοιχεια

Κατηγορίες : Ο Όμιλος


Ημερομηνία: 13/07/2021
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου