Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ
"ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ"!
Δε χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος ότι η κακοποίηση –σωματική ή λεκτική– αλλά και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ποινικά αδικήματα. Όπως φαίνεται, όμως, χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος γιατί το θύμα έχει δικαίωμα να μιλήσει.
Ένα από τα κύρια μελήματα της Σχολής μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι σπουδαστές μας πως –για την καλύτερη λειτουργία μιας παράστασης, μιας σχολής ή γενικότερα της κοινωνίας μας– πρέπει τα φαινόμενα αυτά ν’ αντιμετωπίζονται εν τη γεννήσει τους.
Στα 37 χρόνια της λειτουργίας μας έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως θέλουμε οι σπουδαστές μας να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Είμαστε πάντα πλάι τους με κατανόηση για ν’ ακούσουμε και την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με μια συμπεριφορά που πιθανόν τους έφερε σε δύσκολη θέση.
Για το λόγο αυτό –και σύμφωνα μ’ επιθυμία του ιδρυτή μας Βασίλη Διαμαντόπουλου– όλοι οι εργαζόμενοι στη Σχολή (εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό) τίθενται υπό την κρίση των μαθητών μας: στο τέλος κάθε χρονιάς καλούνται να τους αξιολογήσουν και να τους βαθμολογήσουν – ακόμη και να προτείνουν νέες συνεργασίες επιλέγοντας στην ουσία οι ίδιοι το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής.
Γι’ αυτό εξάλλου, όπως είναι γνωστό, δε διστάσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με ανθρώπους για τους οποίους υπήρξε αμφιβολία σχετικά με το εκπαιδευτικό τους κύρος. Σύνθημα της Σχολής και σ’ αυτά τα θέματα είναι: «Μιλήστε ελεύθερα, χωρίς τύψεις, χωρίς φόβο!»
Η Τέχνη δε χρειάζεται σκοτάδια – αλλά άπλετο φως. Είμαστε παρατηρητές της αγριότητας – κι όχι θιασώτες της. Παρατηρούμε τη ζωή με σκοπό να την κάνουμε καλύτερη – όχι να την εκχυδαΐσουμε. Θέλουμε να παρηγορήσουμε και να παρηγορηθούμε. Δημιουργούμε – δεν καταστρέφουμε!
Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος

Στοιχεια

Κατηγορίες : Νέα


Ημερομηνία: 30/06/2021
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου