Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακλουθώντας τη φιλοσοφία του μεγάλου μας δασκάλου Βασίλη Διαμαντόπουλου, υπήρξαμε από τους πρώτους που διαφωνήσαμε στον τρόπο εισαγωγικών εξετάσεων στις ανώτερες δραματικές σχολές.
Μέσα σε 5 – 6 λεπτά (τόσο διαρκεί η διαδικασία αυτών των εξετάσεων) και αφού υποστεί ο υποψήφιος σπουδαστής ένα ανελέητο ξεγύμνωμα ψυχης, έρχεται η επιτροπη να του πει ότι απέτυχε, ότι δε μπορεί να έχει όνειρα ότι δεν έχει το δικαίωμα να σπουδάσει θέατρο, να γνωρίσει το Σοφοκλή, να γευτεί τον Σαίξπηρ, να μαγευτεί από τον Τσέχωφ, να γνωρίσει το αρχαίο θέατρο, την πολιτιστική κληρονομία μας.
Δεν έχει το δικαίωμα να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει άγνωστα ταλέντα που μπορεί να κρύβει μέσα του όχι μόνο στην υποκριτική, αλλά και στη σκηνοθεσία, στη σκηνογραφία – ενδυματολογία, στο χορό ή στη μουσική.

Η σχολή ΙΑΣΜΟΣ, από την ίδρυση της έως και σήμερα, ακολουθεί τη φιλοσοφία του ιδρυτή της Βασίλη Διαμαντόπουλου ο οποίος πίστευε οτι η αξιολόγηση των σπουδαστών σε μια ακρόαση λίγων λεπτών είναι άδικη. Ένας κριτής, όσο εμπνευσμένος κι αν είναι, αποκλείεται να μπορέσει να διακρίνει μέσα στα λίγα λεπτά της ακρόασης τις πραγματικές δυνατότητες ενός υποψήφιου σπουδαστή. Θεωρούμε πως η στιγμή που ξεκλειδώνονται οι δεξιότητες ενός καλλιτέχνη δεν είναι σταθερή και ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι προς αυτού του είδους τις εισαγωγικές εξετάσεις. Η αξιολόγηση των σπουδαστών γίνεται κάθε εξάμηνο κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εξετάσεων και παρουσιάσεων της δουλειάς τους στους καθηγητές της σχολής. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στους σπουδαστές μας για να ξετιλύξουν τις δυνατότητες τους.

Κριτήριο της αξιολόγησης δεν είναι μόνο οι υποκριτικές ικανότητες και η αντίληψη αλλά η εν γένει συμπεριφορά και συνέπεια τους στη σχολή.

Στοιχεια

Κατηγορίες : Ο Όμιλος


Ημερομηνία: 17/05/2018
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου