Βασίλης Διαμαντόπουλος Σεμινάρια
IASMOS SOCIAL

IASMOS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

theatromania
Σχετικά

Σχετικα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΑΣΜΟΣ»

Στα 30 περίπου έτη από την ίδρυση του «Θεατρικού Εργαστηρίου» και στα 20 της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ «ΙΑΣΜΟΣ» από τον αείμνηστο θεατράνθρωπο Βασίλη Διαμαντόπουλο , οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αυξήθηκαν με γρήγορη και ανοδική πορεία ώστε σήμερα να καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου των επιχειρήσεων. Οι σύγχρονες δράσεις του Ομίλου υπάγονται στους παρακάτω φορείς, με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΙΑΣΜΟΣ»

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ «ΙΑΣΜΟΣ» ενεργοποιείται στον χώρο της Θεατρικής Εκπαίδευσης με την Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου-Κινηματογράφου-Τηλεόρασης που ίδρυσε και διεύθυνε μέχρι τον θάνατό του ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος, στη συνέχεια ανέλαβαν την καλλιτεχνική διεύθυνση οι επίσης μεγάλοι θεατράνθρωποι: Αλέκος Αλεξανδράκης, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Πέμη Ζούνη. Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή oργάνωσε πολλά και σημαντικά πολιτιστικά σεμινάρια και συνεργάστηκε μετακαλώντας διακεκριμένες προσωπικότητες του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος , όπως ο Tapa Sudana, ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γκροτόφσκι, ο Αραμπάλ, κ.α.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

Πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό φορέα που επεξεργάζεται τα νέα ρεύματα έκφρασης στην Δραματική Τέχνη και ανεβάζει πρωτοποριακές παραστάσεις στα πλαίσια των σύγχρονων αναζητήσεων και νέων εφαρμογών τέχνης. Έχει συνεργαστεί με πολλά εγχώρια και ξένα σχήματα διαφορετικών σχολών Τέχνης με επαγγελματίες ηθοποιούς ή σπουδαστές του είδους.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ιδρυτής και πάλι ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και αυτής της μη κερδοσκοπικής θεατρικής επιχείρησης που κάλυψε οργανωτικά και επιχειρηματικά πολλές σημαντικές παραστάσεις, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ξεκινώντας με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή του πλαισιωμένο από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής και της οθόνης, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στις νέες γενιές που στηρίζουν το θέατρο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αυτή η δράση καλύπτει τα ξεχωριστά δημιουργήματα Λόγου-Εικόνας-Γραμμάτων-Τεχνών νέων και ενήλικων δημιουργών που διακρίθηκαν στον τομέα τους.

Στοιχεια

Κατηγορίες : Σχετικά


Ημερομηνία: 19/05/2016
Μόνιμος σύνδεσμος άρθρου